Politica de Confidențialitate

Găsiți mai jos detalii importante cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm. Când vizitati site-ul https://www.avocatonline.net/, noi colectăm câteva date personale despre dumneavoastră. Avem rugămintea să citiți această pagină în totalitate pentru a vă manifesta acordul legat de informațiile esențiale din politica de confidențialitate.

Temeiul legal în baza căruia ne raportăm și la care facem trimitere în acest regulament este reprezentat de următorul act normativ: Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

 Ce informații veți găsi în această pagină?

1. Despre noi

2. Datele noastre de contact

3. Despre colectarea datelor cu caracter personal

4. Date colectate

5. Scopul și temeiul colectării datelor cu caracter personal

6. Păstrarea datelor cu caracter personal

7. Divulgarea datelor cu caracter personal

8. Transferarea datelor cu caracter personal în afara UE

9. Drepturile dumneavoastră cu privire la datele cu caracter personal

10. Exercitare drepturi privitoare la datele cu caracter personal.

1. Cine suntem?

Noi suntem AvocatOnline.net si datele noastre de identificare sunt:

Liber Vivendi S.R.L.

Sediu: Strada Dantelei 110-130, Sector 5, Bucuresti

Cod Unic de Inregistrare: 43024224

E-mail: [email protected]

In acord cu legislatia in vigoare suntem operator de date cu caracter personal si prelucram datele dumneavoastra personale in conformitate cu prezenta politica de confidentialitate.

Pentru a ne contacta in legatura cu orice problema legata de datele dumneavoastra cu caracter personal prelucrate de catre noi, va rugam sa ne contactati la [email protected]avocatonline.net.

2. Ce informatii colectam?

In functie de calitatea dumneavoastra, colectam urmatoarele categorii de date:

Daca sunteti utilizator, colectam in scop de statistica prin intermediul serviciilor de tipul Google Analytics datele tehnice generate in mod automat in momentul vizitarii site-ului (cum ar fi adresa IP, sistemul de operare, browser-ul, geolocatia etc.).

Daca sunteti avocat colectam date privind numele si prenumele, numarul de telefon si adresa de mail.

Daca deveniti Client colectam acele date ce ne sunt necesare pentru efectuarea operatiunilor de prelucrare pentru scopurile mentionate in prezenta sectiune:

  • date de identificare (nume si prenume, denumirea societatii, numar de inregistrare in registrul comertului, cod unic de identificare, domiciliu);
  • date in vederea incheierii unui contract de asistenta (nume prenume, adresa si cod numeric personal);
  • date de contact (adresa de facturare, adresa de e-mail, adresa de corespondenta, numar de telefon);
  • date financiare (informatii privind platile, cardul bancar si contul bancar, informatii despre serviciile achizitionate).
  • date tehnice (informatii colectate la utilizarea website-ului www.avocatonline.net, cum ar fi ora si data accesarii website-ului si adresa de IP, platforma de operare si alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folosesti pentru a accesa acest site).

Aceste informatii pot fi comunicate de dumneavoastra in calitate de persoana vizata, de avocat sau de client sau partener contractual cu care va desfasurati activitatea, de reprezentantul si/sau persoana de contact din cadrul acestuia. AvocatOnline.net, in calitate de operator, nu are obligatia de a informa persoanele vizate, ale caror date cu caracter personal nu au fost obtinute de la acestea, ci de la client sau partenerul contractual, dat fiind ca datele cu caracter personal sunt confidentiale in temeiul art. 11 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Nu colectam niciun fel de categorii Speciale de Date persoanle (e.g. orgine rasiala sau etnica, opinii politice, religie, date de sanatate, orientare sexuala, date biometrice pentru identificare unica).

3. Care este scopul si temeiul colectarii de date?

Scopul si temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal pe care ni le comunicati difera de la caz la caz, dupa cum urmeaza:

  • In cazul in care ne contactati adresandu-ne intrebari sau diverse solicitari, inainte de a incheia un contract de asistenta juridica sau chiar in lipsa unui contract prin sms, apel telefonic, e-mail, comentarii la articole colectam datele de identificare reprezentate de nume si prenume si datele de contact reprezentate de adresa e-mail si telefon.
    Scopul colectarii datelor dumneavoastra este pentru a va raspunde la intrebari si solicitari si eventual pentru a pregati etapa premergatoare incheierii unui contract de asistenta juridica.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. b din Regulamentul (UE) nr. 2016/679. Aceasta este etapa ce presupune transmiterea datelor de dumneavoastra in scopul incheierii unui contract de asistenta juridica.
  • In cazul in care, avem un contract de asistenta juridical incheiat, va putem solicita informatii suplimentare cum ar fi date financiare, date de tranzactionare.
    Scopul colectarii acestor informatii este pentru efectuarea unor operatiuni ulterioare in cheierii contractului, cum ar fi plata serviciilor juridice efectuate, emiterea unei facturi fiscale, gestionarea platilor pentru serviciile achizitionate.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. c din Regulamentul (UE) nr. 2016/679.
  • In cazul in care colectam informatii cu privire la cookie ID.
    Scopul colectarii acestor informatii este functionarea site-ului ad-avocat.ro, pentru a va comunica informatii despre serviciile noastre juridice si alte informatii de pe site.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. f din Regulamentul (UE) nr. 2016/679.
  • In cazul in care indeplinim o sarcina care deserveste interesului public.
    Temeiul legal al colectarii este art. 6 alineatul 1 lit. e din Regulamentul (UE) nr. 2016/679.

Aveti tot dreptul de a refuza sa ne comunicati datele dumneavoastra cu caracter personal.

Retineti ca refuzul dumneavoastra de a furniza informatiile necesare pentru a va contacta sau pentru a realiza o consultanta juridica (online, telefonica, e-mail, video) in vederea incheierii unui contract de asistenta juridica poate sa determine sistarea serviciilor noastre ca urmare a imposibilitatii de a va oferi serviciile solicitate si pentru care este necesara prelucrarea datelor. Toate informatiile solicitate au drept scop clarificarea situatiei dumneavoastra juridice pentru a evalua impreuna obiectul si limitele viitorului contract de asistenta juridica.

4. Cat timp sunt pastrate datele cu caracter personal?

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi pastrate atat cat este necesar pentru a indeplini scopurile pentru care le-am colectat si mentionate in prezenta politica de confidentialitate. De asemenea, vor fi pastrate un numar maxim de ani, in urmatoarele cazuri:

  • 4 ani (calculat de la ultima interactiune – e-mail transmis, telefon, etc),
  • 4 ani (calculat de la ultima vizita pe site – in cazul datelor automate pe care le colectam),
  • 10 ani (in cazul unui contract de asistenta juridica incheiat – de la data finalizarii activitatilor din dosar).

5. In ce tari transferam datele dumneavoastra cu caracter personal?

La acest moment, nu transferam si nu intentionam sa transferam datele dumneavoastra cu caracter personal sau o parte dintre aceastea catre alte companii, organizatii sau persoane din state terte sau catre organizatii internationale.

In cazul in care va fi necesar sa transferam datele dumneavoastra catre vreuna dintre destinatiile de mai sus, va vom informa, in prealabil, cu privire la aceasta.

De asemenea, in cazul in care un transfer conform celui descris mai sus are loc catre o tara din afara Uniunii Europene, vom lua masurile necesare pentru protejarea datelor dumneavoastra personale, conform legislatiei in vigoare. In mod similar, daca sunteti localizat in afara Uniunii Europene, datele dumneavoastra personale vor fi transferate in Uniunea Europeana, unde vor fi prelucrate in conformitate cu Regulamentului General privind Protectia Datelor.

6. Pentru cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal?

Pastram datele dumneavoastra personale pe durata relatiei noastre si pentru cat timp este necesar pentru indeplinirea scopurilor prevazute in aaceasta politica de confidentialiate. Mai departe de aceasta perioada, vom pastra datele dumneavoastra personale doar pentru a respecta obligatiile legale sau pentru a face dovada existentei unui drept sau a unui contract.

7. Care sunt drepturile dumneavoastra asupra datelor dumneavoastra cu caracter personal?

In conformitate cu prevederile legale aplicabile, aveti urmatoarele drepturi:

Dreptul de acces: Puteti cere accesul la toate sau la parti din datele dumneavoastra personale.

Dreptul la rectificare: Ne puteti solicita sa corectam datele dumneavoastra personale care sunt inexacte sau care nu sunt actualizate.

Dreptul la stergere: Ne puteti solicita stergerea in parte sau in intregime a datelor dumneavoastra personale, in mod special in cazul in care datele personale nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau daca va retrageti consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor personale, atunci cand temeiul legal al prelucrarii este consimtamantul.

Dreptul de opozitie: Va puteti opune in orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastra personale pentru scopul intereselor legitime pe care le urmarim. Cu toate acestea, va atragem atentia ca, indiferent de solicitarea dumneavoastra, putem sa continuam prelucrarea datelor dumneavoastra personale in cazul in care exista motive legitime sau convingatoare de justificare a continuarii prelucrarii sau pentru a exercita sau pentru a apara drepturi legale.

Dreptul la restrictionare: Puteti solicita ca datele dumneavoastra personale sa fie prelucrate intr-un mod limitat (fara prelucrare, doar stocare) in urmatoarele cazuri: i) pentru perioada necesara verificarii exactitatii datelor dumneavoastra personale in urma contestarii de catre dumneavoastra a exactitatii acestora; ii) in cazul in care considerati ca prelucrarea este ilegala si va opuneti stergerii datelor dumneavoastra personale; iii) in cazul in care nu mai avem nevoie de datele personale, dar aveti in continuare nevoie de aceste date personale pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; iv) in cazul in care va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra personale, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

Dreptul la portabilitate: Puteti solicita ca datele dumneavoastra personale sa fie exportate unui tert, acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, atunci cand prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau cand prelucrarea se bazeaza pe un contract, iar prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

Dreptul la retragerea consimtamantului: Atunci cand prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, va puteti retrage consimtamantul la orice moment.

Dreptul de a nu face obiectul unui proces decizional individual automatizat: Aveti dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa, cu respectarea anumitor conditii.

Dreptul de a fi informat cu privire la incalcarea securitatii: In cazul in care incalcarea securitatii datelor cu caracter personal este susceptibila sa genereze un risc ridicat pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, operatorul informeaza persoana vizata fara intarzieri nejustificate cu privire la aceasta incalcare, in anumite conditii.

8. Securitatea datelor

Punem accentul pe securitatea si confidentialitatea datelor personale pe care le colectam si le avem despre dumneavoastra. Luam toti pasii necesari pentru protejarea tuturor informatiilor pe care le avem despre dumneavoastra impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii neautorizate sau accesarii neautorizate a datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate intr-un alt mod.

Pentru protejarea persoanelor ale caror date le prelucram de accesul neautorizat si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata a datelor pe care le prelucram, am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de asigurare a securitatii datelor cu caracter personal:

  • Adoptarea si revizuirea de politici si practici dedicate in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate;
  • Utilizarea de clauze contractuale specifice cu colaboratorii si partenerii nostri, astfel incat sa asiguram un grad optim de confidentialitate si conformitate cu legea in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Limitarea datelor, in sensul minimizarii si prelucrarii datelor necesare, adecvate si relevante pentru scopurile prelucrarilor;
  • Asigurarea exactitatii datelor dumneavoastra, prin completarea, actualizarea acestora, atunci cand este necesar;
  • Restrangerea accesului la date, in sensul: (i) restrangerii ariei de persoane care au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal (cum ar fi angajatii sau colaboratorii nostri) si (ii) includerii de mecanisme contractuale care sa asigure raspunderea acestora in cazul in care nu respecta o serie de obligatii de confidentialitate si de protectie a datelor cu caracter personal;
  • Instruirea constanta a personalului in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal;
  • Implementarea de masuri tehnice specifice, cum ar fi dubla autentificare;
  • Realizarea de back-up-uri periodice, pe care le pastram securizat pentru perioade optime;
  • Implementarea de sisteme de detectare/prevenire atacuri;
  • Anonimizarea/pseudonimizarea datelor, atunci cand acest lucru este posibil si adecvat, nemaipermitandu-se identificarea persoanelor la care acestea se refera.

Datele cardului dumneavoastra de debit sau de credit nu sunt inregistrate in bazele noastre de date. Toate datele bancare si ale cardului de debit sau de credit sunt prelucrate de catre furnizorul nostru extern de servicii financiare si toate transferurile acestor date se vor face cu protectie SSL.

In situatia putin probabila a unei brese de securitate intampinate in pofida masurilor noastre rezonabile de securitate, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate si a autoritatii de supraveghere competente, dupa caz.

9. Plangeri

Orice persoana care considera ca drepturile de care beneficiaza in temeiul legislatiei aplicabile au fost incalcate ca urmare a prelucrarii datelor sale cu caracter personal fara a se respecta legislatia aplicabila are posibilitatea transmitetii o notificare catre [email protected] si vom incerca solutionarea pe cale amiabila a problemei. De asemenea mai aveti : (i) fie dreptul de a depune o plangere la o Autoritatea Nationala de  Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in Bd. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucuresti, Romania, email [email protected] (ii) fie dreptul de a recurge la instanta de judecata.


Vă mulțumim pentru interes!

Echipa AvocatOnline.net